Nooit meer gespleten nagels met deze tips

manicure

Het is natuurlijk geen pretje om gespleten nagels te hebben of gebroken nagels. Niemand zit hierop te wachten. Logisch! Het doet pijn en daarnaast staat het ook niet zo mooi. Een gebroken nagels is een echte no go. We delen graag een aantal tips om hier geen last van te hebben.

Tip 1. Nagelriemen en olie

Het is belangrijk om de nagelriemen netjes en goed in de olie te zetten om zo te voorkomen dat de nagels gaan scheuren. De gezonde nagels groeien een stuk beter en zullen minder snel scheuren.

Tip 2. Gebruik regelmatig een lakje

Het maakt niet uit of het gaat om een basis coat of een kleurtje! Het is goed om nagellak te gebruiken. Het versterkt de nagel en je krijgt dus een sterke nagel. De kans op breken en splijten is dan een stuk kleiner.

Tip 3. Handcreme

Gebruik volop handcrème. Het moet je beste vriend worden. Het is de investering dubbel en dwars waard. Gebruik de crème om je een heerlijk verfrissend gevoel te geven. Het is ook prettig om zo de huid en de nagels te voeden.

Tip 4. Ga niet bijten!

Het bijten op je nagels is niet gezond. Het is ook niet goed. Je vingers kunnen zelfs gaan ontsteken als je de huid aan de zijkant van de nagels weg bijt. Het kan gaan bloeden en zorgen voor een nare wond. Laat het daarom met rust.

Tip 5. Krab je nagellak er niet af

Het is verleidelijk om de nagellak die al aan het afbladderen is eraf te krabben. Het is niet goed voor de nagels. Het is beter om het met de juiste producten te verwijderen.

Tip 6. Altijd vijlen

Knip je nagels niet af, maar vijl ze. Het is handiger en gemakkelijker om de nagels te vijlen. De nagel zal zo minder beschadigen. Bekijk hier de verschillende nagelproducten om je nagels mooi te houden!