Tips en tricks voor het combineren van kleding

Sta je iedere dag voor de spiegel met de gedachte: wat moet ik vandaag nou weer aantrekken? Kies je voor een opvallend jurkje of ga je toch voor die ene basic spijkerbroek met een leuke top? Het combineren van kleding is zo makkelijk nog niet. Veel vrouwen vinden het lastig om een outfit samen te stellen en meerdere kledingstukken met elkaar te combineren. We geven je graag een aantal tips waarmee het combineren van kleding een eitje wordt. Voor inspiratie kun je ook kijken op https://www.jurkjes.nl/.

Goede basis-items

Sommige kledingstukken zijn gewoon onmisbaar in iedere kledingkast. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ‘little black dress’ of een aansluitende jeans. Het is belangrijk dat je garderobe een aantal basic-items bevat die je gemakkelijk kunt combineren. Een wit t-shirt kun je bijvoorbeeld op veel verschillende manieren dragen en met diverse kledingstukken combineren. Heb je een feestje op de planning staan? Draag de witte top dan op een leuke rok met print. Wil je graag een basic outfit creëren? Met een wit t-shirt en een spijkerbroek ben je good-to-go. 

Let op de verschillende kleuren 

Voel je je vrolijk vandaag en heb je zin in een kleurrijke outfit? Zorg ervoor dat de kleur of kleuren die je gebruikt vaker terugkomen in je outfit. Draag je rode sneakers? Dan is het leuk om een rode top of blazer te dragen. Op deze manier maak je de outfit helemaal af en creëer je een mooi geheel. Natuurlijk is het ook mogelijk om een aantal verschillende kleuren met elkaar te combineren. Let er dan wel op dat de kleuren die je kiest goed bij elkaar passen. Met wit en zwart zit je altijd goed, maar het is juist leuk om hier felle of pasteltinten bij te combineren. Wist je dat het dragen van kledingstukken met dezelfde kleur ook goed werkt? Zo kun je bijvoorbeeld voor een compleet zwarte outfit gaan of items in verschillende kleurtinten met elkaar combineren. 

Kleding passend bij je figuur

Je wilt er natuurlijk goed uitzien, maar het is ook belangrijk dat de kleding die je draagt een beetje lekker zit. We raden je aan om op zoek te gaan naar items die niet alleen comfortabel zijn, maar ook goed bij je figuur passen. We zijn al snel geneigd om onze benen of ons buikje te verhullen met een grote trui of lang vest, maar wijde kleding flatteert niet altijd. Het is belangrijk dat je items in je kast hebt hangen die goed bij je lichaam passen. We vinden dat je moet dragen wat je wilt, maar als je toch graag je buik wilt verhullen, kun je kiezen voor een hoge strakke broek met een wijdvallende top. Het is in sommige gevallen namelijk beter om een wijd kledingstuk te combineren met een strak item. Zo komt je lichaam beter tot zijn recht. Is de taille jouw sterkste punt en wil je dit graag accentueren? Kies dan bijvoorbeeld voor een wijde jurk met een tailleriem of voor een mooi A lijn jurkje

Stap uit je comfortzone!

Het is misschien een beetje spannend, maar we raden je aan om eens uit je comfortzone te stappen en verschillende outfit te passen. Doe bijvoorbeeld eens gek en combineer meerdere prints met elkaar. Het is belangrijk dat je draagt wat jij leuk vindt en je niet laat leiden door andermans mening. Er zijn namelijk geen standaardregels die aangeven wat je wel en niet met elkaar kunt combineren. De mogelijkheden zijn eindeloos en hoe leuk is het om te experimenteren met verschillende kledingstukken? Het combineren van kleding hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zorg ervoor dat je er plezier in krijgt en dan gaat de rest vanzelf!